sexta-feira, 4 de janeiro de 2008

Pealinna ametnikud sattusid uurimise alla


Ajaleht Eesti Ekspress kirjutas, et kõik uurimise alla sattunud ametnikud kuuluvad erafirmade juhatustesse, mis on korruptsioonivastase seadusega keelatud. Tegu on enamasti pisifirmadega, mis kuuluvad ametnikele endile. Uuritavad ametnikud pole omavahel seotud. Nad töötavad linnavalitsuse ametites ja linnaosade valitsustes.
Uurimisalustest kõige tuntum on keskerakondlase, 1990. aasta Miss Estonia Liis Tappo-Treiali abikaasa Rene Treial. Ta töötas 2006. aasta lõpus Pirita linnaosa vanema nõunikuna ja kuulus ühtlasi mahepõllumajandussaadustega kaubitseva osaühingu Ökosahver juhatusse.
Politsei on uurimise põhjuste selgitamisega napisõnaline ja väidab, et üksikasjade avaldamine võib oluliselt kahjustada väärteomenetluse läbiviimist.
Tallinna personalidirektor Marika Lepikult ütles uudist kommenteerides, et iga ametnik vastutab oma tegevuse eest iseseisvalt. “Tallinna linnavalitsus ei pea eetiliseks sekkuda pooleliolevasse menetlusse ega seda ajakirjanduse kaudu täiendavalt kommenteerida,” ütles personalidirektor.

Sem comentários: